de la fondare
Evenimente

Tribut adus Limbii Române

Tradiţional, la data de 31 august, în Republica Moldova se marchează oficial sărbătoarea naţională „Ziua Limbii Române”, schimbată în anul 1994 în „Ziua Limbii Noastre”.
Anul acesta se împlinesc 32 de ani din ziua în care pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină, fapt ce a reprezentat un moment important în procesul de recuperare a identității noastre naţionale.
Nici o istorie a nici unui neam nu poate fi mică şi neînsemnată măcar şi pentru faptul, că fiecare naţiune este creatoarea unei limbi, ceea ce înseamnă că este deţinătoarea celei mai de seamă comori. Limba stă la baza fiecărei culturi, este caracteristica fiecărui popor, fiind singura avere comună. Dacă religia, portul, obiceiurile pot să se schimbe, limba nu se va schimba niciodată, fiindcă odată cu ea piere şi poporul!
Cu prilejul sărbătorii Zilei Limbii Române, felicităm şi îndemnăm toată lumea să cinstească limba pe care o vorbim și să o transmită urmașilor noștri cu demnitate, pentru că este cel mai de preț tezaur pe care-l moştenesc copiii de la părinţi. 
Și pentru că scriitorul Ion Luca Caragiale afirma: ,,Trăiască frumoasa şi cumintea limbă română! Fie în veci păstrată cu sfinţenie această scumpă Carte-de-boierie a unui neam călit la focul atâtor încercări de pierzanie”, nouă nu ne rămâne decât să păstrăm cu pietate dulcele grai strămoşesc, iar cel mai mare tribut pe care îl putem aduce zilnic limbii noastre este să o vorbim mai corect și mai bine or, așa cum spunea marele poet Grigore Vieru: „E o datorie patriotică să ne vorbim limba corect”.
Mulți ani frumoși Limbii Române şi vorbitorilor ei de pretutindeni!