130 ani de la fondare
Evenimente

Ziua Mondială a Apei 2023 - Accelerarea schimbărilor!

Pe 22 martie marcăm Ziua Mondială a Apei. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei. Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populaţia atât în privinţa calității apei pe care o consumă, dar și în scopul protejării acesteia.

Tema Zilei Mondiale a Apei 2023 este ACELERAREA SCHIMBĂRILOR pentru a rezolva criza apei și a canalizării. Și pentru că apa este vitală pentru toți, avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri. Adică și Tu!

Deci, fiecare dintre noi, familia, școala și comunitatea  poate face diferența schimbând modul în care folosim, consumăm și gestionăm apa în viața voastră. Fiecare poate să contribuie la schimbare cu un gest oricât de mic, de aici și inspirația pentru tema din acest an, unde pasărea colibri este elementul central. În povestea antică, pasărea colibri poartă picături de apă pentru a stinge un foc mare.

Fiecare implicare va contribui la dezvoltarea unui mediu sănătos prin consumul unei ape de calitate din surse sigure, cum ar fi sistemul municipal  de apeduct din Chișinău.

Astfel zi de zi prin împărtășirea campaniei de accelerare a schimbărilor, demarate de Ziua Mondială a Apei 2023 poate crește gradul de conștientizare și inspira oamenii să acționeze.

Implică-te și Tu! Fă ce poți!

Fiecare acțiune pozitivă pe care tu o faci, oricât de mică, are puterea de a face diferența. Așa că, prin acțiuni mici arăta grija față de apă și canalizare. Sperăm că îi vei inspira pe alții să îți urmeze exemplul.

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Arată ca îți pasă! Implică-te!

Ziua Mondială a Apei a fost instituită în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, ce s-a desfășurat în decembrie 1992 și are obiectivul de a aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protecției apelor și importanța de a responsabiliza întreaga societate referitor la întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.