de la fondare
Evenimente

Campania de salubrizare a obiectivelor strategice ACC în toi!

Campania de salubrizare ,,Marea curățenie” a teritoriilor adiacente întreprinderii și a obiectivelor stategice din dotarea S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” este în plină desfășurare. Astfel, până în prezent au fost efectuate lucrări de salubrizare și amenajare a mai multor Sectoare de rețele apeduct, a Centralelor de termoficare Codru, Costiujemi și Aeroport, a Departamentului de rețele de canalizare, a Departamentului de apă și canalizare, Vadul lui Vodă, dar și a blocului admnistrativ din str. Albișoara, 38.

Întrucât o bună parte din angajații furnizorului de apă sunt antrenați în serviciu 24x24 de ore, s-a decis ca procesul de salubrizare să se  efectueze nu doar în zilele de odihnă, dar și în timpul săptămânii. Prin urmare, timp de câteva ore,  angajații ACC au reușit să colecteze frunzele, gunoiul acumulat, au vopsit copacii, bordurile, au semănat flori și au curățit copacii de crengile uscate. Ulterior, cu ajutorul mașinilor din dotarea întreprinderii, frunzele și gunoiul acumulat a fost evacuat.

La ordinea zilei a fost lucru în echipă și buna dispoziție, iar rezultatul a fost pe măsură. Locațiile nu sunt întâmplătoare, căci ele asigură Drumul apei, care într-un final ajunge în casele locuitorilor Chișinăului.  Astfel, pe lângă salubrizarea teritoriilor, angajații percep mai bine procesul de pompare și tratare a apei, dar și tehnologia de stocare și prelucrare a apei brute, preluată din râul Nistru.

De altfel, asemenea acţiuni de salubrizare nu sunt ceva nou pentru angajații furnizorului de apă. Reamintim că S.A.„Apă-Canal Chișinău”, în fiecare an, participă la salubrizarea teritoriilor adiacente întreprinderii. Scopul campaniei este unul de sensibilizare.