de la fondare
Evenimente

Angajații ACC au participat la Simularea unui incendiu la Departamentul apă și canalizare Ialoveni!

 

     Conform scenariului, aplicația a început la ora 09:00. Astfel, în timpul efectuării lucrărilor de sudare a motorului a izbucnit incendiu la generatorul mobil de sudare. Sudorul imediat a stopat motorul generatorului și a înştiinţat despre incendiu șeful Departamentului, dar și serviciul pompieri și salvatori. Până la sosirea echipelor de pompieri, angajații furnizorului de apă aflați pe teritoriu au întreprins măsuri necesare pentru stingerea incendiului cu mijloacele de prima intervenție. 

       Ulterior, conform scenariului, în timpul descărcării buteliei cu clor, s-a rupt cablul mecanismului de ridicare a sarcinii, iar butelia a căzut pe podea. Astfel, s-a deteriorat ventilul de la butelie și s-a produs o scurgere de clor. Imediat după depistarea scurgerii de clor, angajații s-au echipat cu mască antigaz și au evacuat din încăperea personalul implicat la descărcarea buteliilor. A fost închisă Stația de clorurare și a fost inclusă perdeaua de apă. Pentru a nu permite răspândirea scurgerii de clor, câțiva angajați bine echipați au intrat în Staţia de clorurare şi cu ajutorul soluţiei de amoniac au depistat locul scurgerii și au evacuat butelia deteriorată în tubul de avariere și l-au închis ermetic.

În urma uzurii pe corpul buteliei a apărut o fisură și s-a început decaparea clorului în încăperea cu dozatoare a Staţiei de clorinare. 

Din cauza neatenției cu foc deschis a unor persoane neidentificate, s-a aprins iarba uscată de lângă Staţia de pompare de apă Ialoveni. În urma arderii ierbii, s-a creat pericolul răspândirii incendiului pe teritoriul Staţiei de pompare. Incendiul a fost stins cu ajutorul furtunului conectat la sala de mașini, dar și a stingătoarelor. 

Astfel de exerciții se desfășoară periodic, vare au drept scop verificarea capacităților de intervenție și de lichidare a consecințelor situației excepționale, capacitățile echipelor de salvatori și pompieri, dar și testarea activității organelor de conducere, serviciilor și formațiunilor de protecție civilă din cadrul furnizorului de apă.