130 ani de la fondare
Evenimente

Comunicat informativ

Ca urmare a informației postate în spațiul mediatic privind modul de intervenție și lichidarea avariei înregistrată pe 27 aprilie curent, la rețeaua de apeduct din str. șos. Muncești, mun. Chișinău, Administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” vine cu unele precizări.

În scopul lichidării scurgerii ascunse, depistată pe str. șos. Muncești la apeductul din oțel cu D-100, semnalată la data de 27.04.2023, personalul furnizorului de apă a fost mobilizat în vederea intervenției cu operativitate pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de lichidare a avariei.

Departamentul dispeceratul al întreprinderii a fost informat despre scurgerea respectivă printr-un apel telefonic la ora 14.00.  Imediat, ce am fost anunțați despre avarie, echipele de intervenție s-au deplasat la fața locului, la ora 14.30, și au depistat că este vorba despre o scurgere ascunsă. Până la demararea lucrărilor propriu-zise în teren, au fost apelați pentru a se prezenta și alți reprezentanți ai altor întreprinderi ce au comunicaţii inginereşti pentru a evita alte situații de risc.

Lucrările au durat până la ora 18.30, consumatorii fiind reconectați la apă.

Pentru a evita alte avarii pe viitor, pe adresa respectivă, pe parcursul zilei de 28 aprilie, current,  apeductul avariat a fost înlocuit cu altul nou din polietelenă pe o lungime de circa 5 m.

Reiterăm că S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” a luat toate măsurile pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apă în condiții de maximă siguranță în toată aria de operare din mun. Chișinău și  intervene în regim de urgență pentru remedierea eventualelor disfuncționalități/avarii, astfel încat impactul asupra populației să fie redus la minim.

Pentru remedierea promptă a avariilor înregistrate Vă îndemnăm să apelați la Departamentul dispecerat la nr. de tel. 022 256 666 sau 022 877-7 77. De asemenea, Vă sugerăm să Vă informați din surse sigure despre avariile înregistrate la apeduct. Or, nu toate postările din spațiul public și rețelele sociale sunt veridice și corecte. Ba mai mult, au caracter tendențios și discriminatoriu la adresa furnizorului de apă.