de la fondare
Evenimente

Exerciții practice privind remedierea avariilor înregistrate la rețelele de canalizare, la S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”

 

Angajații ACC au participat la simularea remedierii unei avarii la rețeaua de canalizare. Antrenamentul s-a desfășurat la Departamentul rețele de canalizare și stații de pompare a apelor uzate. Scenariul aplicației a început la ora 09:00, fiind organizat de către Direcția Situații Excepționale mun. Chișinău și specialiștii protecției civile din cadrul întreprinderii. Scopul aplicației a fost de a verifica capacitățile de intervenție și de lichidare a consecințelor situației excepționale, gradul și nivelul de intervenție a angajaților Furnizorului de apă la remedierea avariilor înregistrate la rețelele de canalizare, dar și testarea activității organelor de conducere, serviciilor și formațiunilor de protecție civilă din cadrul întreprinderii.

Conform scenariului, s-a produs o avarie la rețeaua de canalizare. Astfel, angajații Operatorului au intervenit prompt la remedierea acesteia,  dar și la deblocarea unui colector de canalizare. În timpul intervenției un angajat a căzut în colectorul de canalizare.  Astfel, echipa de salvatori l-a scos din colector pe sinistrat.  După deblocarea sinistratului, acesta a fost evacuat  la postul sanitar, unde i-a fost acordat primul ajutor. Participanții la aplicație au fost îmbrăcați în costume de protecție, echipați corespunzător și cu aparate respiratoare.  Periodic, despre situația curentă, dar și despre acțiunile întreprinse au fost informați specialiștii Departamentul rețele de canalizare și stații de pompare a apelor uzate.

Această simulare a avut ca scop perfecționarea abilităților angajaților la remedierea avariilor, dar și acumularea experienţei în vederea gestionării şi organizării lichidării consecinţelor situaţiilor excepţionale. Astfel de antrenamente se desfășoară periodic în cadrul subdiviziunilor S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” și au drept scop instruirea angajaților cu privire la măsurile necesare în cazul înregistrării situațiilor excepționale, dar și la reducerea consecințelor și protejarea mediului.