de la fondare
Evenimente

Opt aventurieri, printre care 5 moldoveni, sunt într-o expediție printre ghețari și balene. Vor să străbate Oceanul Atlantic și Arctic, din Islanda până în Groelanda

O echipă formată din opt aventurieri din trei țări – Moldova, România și Rusia – au pornit pe 15 iunie într-o expediție de două săptămâni în una din cele mai geroase regiuni de pe planetă. Echipa, formată exclusiv din bărbați, își propune să străbată Oceanul Atlantic și Arctic, din Islanda până în Groelanda. 

O parte din cei care s-au încumetat să pornească într-o astfel de călătorie deloc ușoară au o vastă experiență pe mare, câțiva, însă, vor simți pentru prima dată cum e să locuiești pe apă. Așadar, echipa expediției #Noe_2019 este formată din:

  • Căpitanul – Nikita Baban-Lutsenko – Skipper profesionist, cu mai mult de 20 de ani de experiență și zeci de expediții la activ.
  • Oleg Margină – Marinar și skipper profesionist cu o vastă experiență în sailing. Instructor la cea mai bună școală de sailing din România – SetSail Nauticschool.
  • Laurențiu Gaitan – Gaitan Laurentiu, Comandant pe nave tank, sailor în timpul liber, aventurier de meserie.
  • Dan Untură – Om de afaceri. Pentru prima dată pe mare, însă un expediționist cu o experiență enormă pe uscat. Împătimit de motoare și tehnică de epocă.
  • Mihai Melnic – Unul din cei mai buni medici cardiologi din România. Pasionat de aviație, vânătoare, expediții auto și mai nou – sailing.
  • Igor Moldovanu – Diplomat de carieră, jurist, pasionat de culinărie și împătimit de mare și navigație.
  • Mihai Donciu – Freight Forwarder de profesie. Stabilit în Danemarca, Practic Brazilian Jiu Jitsu, pasionat de călătorii.
  • Anatol Untură – Om de afaceri. Împătimit de expediții și călătorii pe uscat, mare și aer.

„Sinergia din colectiv și divizarea clară a rolurilor e cel mai important lucru în așa expediții extremale. E nevoie de capacitate de a aplana situațiile de criză, care inevitabil apar într-o expediție printre ghețari și vânturi nebune. E nevoie de curaj și voință de fier pentru a înfrunta furtuni, izolare, ghețari și ocean dezlănțuit”, spune Anatol Untură.