130 ani de la fondare
Autocitire

Transmiteți indicii contoarelor de apă potabilă doar printr-un mesaj sau printr-un apel telefonic!

În scopul facturării volumului serviciului public de alimentare cu apă și/sau de canalizare conform indicilor de facto înregistrați de contoarele de apă și întru evitarea facturării serviciilor conform volumul estimativ, S.A. „Apă-Canal Chişinău îndeamnă consumatorii să utilizeze platforma de autocitire. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire. Datorită acestei metode, consumatorii pot transmite indicii contorului, specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale în regim online, sau prin intermediul aplicațiilor mobile Viber, WhatsApp și Telegram.

Astfel, indicii autocitiți și transmiși de către consumatori, vor fi considerați ca volum efectiv utilizat a serviciilor și va constitui drept temei de calcul și emitere a facturilor de plată pentru luna respectivă. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza în baza consumului estimativ reieșind din volumul serviciilor furnizate/prestate înregistrat în ultimele 3 luni.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitire în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat:
· consumator casnic apartamente, la nr. de telefon 062100679
· consumator casnic sector particular la nr. de telefon 060001663
· alți consumatori (agenți economici, sectorul de stat, gestionarii
fondurilor locative) la nr. de telefon 062100729
Ca urmare, se vor exclude erorile în procesul de facturare; intervenția angajaților S.A. „Apă-Canal Chișinău” în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor; și cel mai important se va asigurara posibilității transmiterii indicațiilor. Pentru a transmite corect indicii contorului trebuie să citiți doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii. Cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub(sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.
Rugăm utilizatorii să citească cu atenție indicii apometrului, pentru a nu transmite date eronate.